Lezingen van Job Boersma

een wetenschappelijke methode die je leert minimale non-verbale signalen te herkennen en te interpreteren

De keynotes van Job Boersma zijn een interactief en visueel spektakel waarbij je op het puntje van de stoel zit. Je krijgt altijd de meest verrassende en nieuwe inzichten aangeboden waarmee je meteen aan de slag kan.

lezingen van Job Boersma

Mensen lezen met micro-expressies analyse

In de populaire serie Lie to me werd het grote publiek bekend gemaakt met het fenomeen micro-expressies. Een micro-expressie is een snelle oncontroleerbare expressie op het gezicht, die waardevolle informatie geeft over hoe iemand zich echt voelt. Deze micro-expressie is even zichtbaar op het gezicht maar verdwijnt ook weer razendsnel. Is iemand echt overtuigd, Voelt iemand commitment voor de gemaakte afspraken, is dit de juiste kandidaat voor een functie, Roept je opmerking irritatie op? Spreekt iemand de waarheid? 

lezingen

Tijdens deze training krijg je een wetenschappelijke methode aangeboden die je leert minimale non-verbale signalen te herkennen en te interpreteren. Een skill waar je de rest van je leven wat aan hebt!

LEZINGEN VAN JOB BOERSMA

Strategische gespreksvoering

Of je nu onderhandelt, inspecteert of adviseert je probeert anderen voortdurend te beïnvloeden! Er zijn vele beïnvloedingtactieken die mensen gebruiken wanneer ze gesprekken voeren, maar bij welke tactiek heb je de meeste garantie voor succes? We vergelijken jouw overtuigingen over invloedtactieken met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.  

lezingen

Aan de hand van veel videofragmenten laten we de stijlen, tactieken en de effecten zien. Welke stijl leidt tot weerstand, gehoorzaamheid of juist tot actieve betrokkenheid? De meest voorkomende valkuilen worden (pijnlijk) duidelijk en alle aanwezigen krijgen een nieuwe frisse kijk op effectief beïnvloeden.

LEZINGEN VAN JOB BOERSMA

Invloed door charisma

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je mensen wilt beïnvloeden het een van de belangrijkste voorwaarden is dat je slim rekening houdt met het referentiekader van de ander. Maar veel professionals willen meer dan dat. Ze willen niet alleen rekening houden met psychische wetten, ze willen de ander bewegen en bezielen. Inspireren. Om dat te kunnen doen heb je wel een goed verhaal en een visie nodig maar daarnaast ook charisma. 

lezingen

Deze workshop gaat in op wat charisma nu precies is en onder welke voorwaarden het ontstaat en toegepast kan worden. De kernaspecten worden behandeld zoals kracht en warmte, energie en vastberadenheid, authenticiteit en het vermogen om datgene wat er (sluimerend) onder groepen leeft te vertalen naar een duidelijk handelingsperspectief.

LEZINGEN VAN JOB BOERSMA

Leiderschap als emotiemanagement

Wat beweegt mensen? Leiders die het antwoord weten op deze vraag halen verbluffend veel meer uit hun professionals. Maar wat beweegt en motiveert professionals nu echt? In deze workshop wordt duidelijk dat er niks bepalender is voor motivatie dan emotie. Emoties zetten mensen in beweging en spelen vaak een beslissende rol bij organisatieverandering. Maar professionals spreken zich maar zelden uit over hun ware gevoelens als ze er al bewust van zijn. Veel emoties worden als ongepast gezien en worden verborgen terwijl ze zoveel te zeggen hebben en perfect voorspellen wat voor gedrag je kan verwachten. 

lezingen

In deze sessie gaan we in op hoe we emoties (hoe subtiel dan ook) kunnen waarnemen en interpreteren en welke interventies je als leider tot je beschikking hebt om emotioneel intelligent te reageren.

LEZINGEN VAN JOB BOERSMA

Leiderschapslessen van de maestro’s

Topdirigenten halen op een of andere manier het maximale uit hun orkest. Ze doen dat vaak op schijnbaar onnavolgbare wijze. Wat doen zij, dat wij als leiders ook zouden kunnen of zelfs moeten doen? Op welke wijze zetten zij hun team naar hun hand? We bekijken fragmenten van maestro’s zoals Ricardo Chailly, Reinbert de Leeuw, Leonard Bernstein, Simon Rattle, Janine Jansen en vele anderen. 

lezingen

We halen essentiële leiderschapslessen op zoals de noodzaak en de schoonheid van authenticiteit, veeleisendheid, het pakken van autoriteit, het geven van vertrouwen en meer. Laat je meevoeren door vele maestro’s naar een betere en inspirerende vorm van leiderschap. Een workshop dus waar muziek in zit!

Job Boersma

BOEK EEN LEZING VAN JOB BOERSMA

Neem contact op met psycholoog en micro-expressie communicatie expert Job Boersma. Informeer geheel vrijblijvend naar tarieven en beschikbaarheid.